Moja zgodba

Draga moja

Morda se še ne poznava pa vendar moja namera je, da ti pomagam izboljšati življenje. Da odkriješ v sebi najbolj dragocene potenciale in zaživiš na polno. Verjamem, da je lahko vsaka ženska sijoča, mladostna in polna življenja. Ne glede na življenjske situacije in težo zgodbe, ki jo ima za sabo.

Tudi jaz jo imam. In želim jo podeliti s teboj. Ker nisem bila vedno sijoča, mladostna in polna življenja.  Ravno nasprotno! Velikokrat sem se počutila grda, žalostna in tečna. Pri svojih rosno mladih letih bolj starikava kot danes.

TOREJ »VODA TEČE« … MOJ PRVI STAVEK PO BESEDAH MOJE MAME.

Niti predstavljala si nisem, kakšen pomen bo imel v mojem življenju. In, da ga bo 30 let kasneje postavil »na glavo«.

Moja prva leta življenja so bila mirna in lepa. Spomnim se, da sem imela svojo prvo bolnišnico za mravlje :). Bila sem učiteljica, veterinarka in imela sme Jeepa na baterije. Z njim sem v domišljijskem svetu potovala v Afriko, na Safari. Živeli smo pri babici in dedku na vasi. To je bil zame izjemno lep čas.

In potem je prišel dan selitve pri šestih letih.

Velika sprememba. Mora zame. Še danes se spomnim, kako mi je bilo hudo. Potrebovala sem čas, da se navadim na novo okolje in veliko sem bolehala. Angina najmanj dvakrat na leto. To se je vleklo par let in zdravniki so predlagali odstranitev mandelnjev.

NEEEEE!!!!! Sem se drla po bolnici.

Ne dam jih! To je del mojega telesa. Ključni moment pri devetih letih. Takrat sem se prvič zares postavila zase. In od takrat nisem imela niti ene angine več.

Kmalu zatem smo v šoli obravnavali »človeka in spolnost« Spomnim se otroške slikanice in simpatične učiteljice, ki ji je bilo kar malo nerodno.

Slikanica me nikakor ni zadovoljila.

Želela sem vedeti več. Doma na polici sem našla precej debel zdravniški leksikon. In vse je bilo noter: človek, razvoj, delovanje telesa in 1000 bolezni..WOOOW.  Tako je postal moje vsakdanje branje. Za več let..

….dokler nisem znala vseh simptomov in bolezni na pamet!

 

Leta so minevala in kmalu po slikovitih in uporniških časih srednje šole, se je moje zdravje začelo krhati. Vse tiste bolezni…vsak dan sem imela nove simptome. Iz tega se je razvila anksioznost in na koncu panični napadi. Nisem upala več od doma. V prsih me je dušilo. Trgovski centri so zame bili živa mora..in kino dvorane…groza.

STRAH!!! Me je spremljal na vsakem koraku.

Morala sem k zdravniku. Zelo pogosto.  Postala sem hipohonder. Dobila sem alergijo. Panika me je grabila vsak dan.

IN PRI 20 LETIH MI JE DEŽURNI ZDRAVNIK PREDPISAL PRVE ANTIDEPRESIVE.

»Kaj naj naredim z njimi?« sem se spraševala. Odločila sem se, da jih ne bom jemala. In raje poiskala drugega zdravnika.

Na srečo sem našla zdravnika, ki mi je namesto antidepresivov predpisal  knjigo»Avtogeni trening«. To je bila prva knjiga, s pomočjo katere sem začela delati nekaj koristnega zase.

KER TAKO KOT PREJ NISEM  MOGLA VEČ  ŽIVETI.

Panika se je postopoma začela zmanjševati. Bila sem bolj umirjena. Pa vendar še ne povsem..

Vmes je bil študij gradbeništva. Edini študij za katerega sem trdila, da se nikoli ne bi vpisala nanj. Usoda me je očitno pripeljala tja. In zelo se je vlekla. Matematika, fizika, betonske konstrukcije…uh! Študij sem sicer poživela s številnimi knjigami iz sveta medicine in  duhovnosti, ki pa takrat še niso pokazale pravih učinkov.

Ker se na srečo znam prilagoditi in v vsem najdem svetlo iskrico, sem jo tudi v gradbeništvu. Tako sem kasneje z navdušenjem diplomirala iz energetske sanacije stavb za višjo kakovost bivanja.

Študij gradbeništva pa  je dobil slej ko prej praktično obliko-  pisarno. Najmanj osem ur sedenja za računalnikom in projektiranja. Vsak dan. Delo je zahtevalo popolno usmerjenost in veliko »moške energije«. Simptomi  bolezni so se začeli vračati. Počutila sem se bolno, starikavo in tečno. Bila sem pod hudim stresom.

A TAKO BO POTEKALO VEČINA MOJEGA  ŽIVLJENJA!???

Spet se poiskala pomoč. Tokrat v vodah »alternativne« medicine. Na polici ljube zdravilke sta mi takrat v oči padli dve knjigi: » Transformacija stresa v vitalnost«, avtorja Mantaka Chia in »Karmična diagnostika«, avtorja Marjana Ogorevca.

DOBESEDNO POŽRLA SEM JIH. IN VSE VAJE SPRAVILA V PRAKSO.

»Če pa lahko ves svoj stres transformiram v vitalnost, potem bom pa zelo vitalna!« sem si samozavestno  rekla. Rezultati so bili vidni iz dneva v dan. Ozavestila sem strahove, vzorce, spreminjala prepričanja. Pihala zvoke in oblake ter izvajala akupresuro in samomasaže.

Zgodile so se vidne izboljšave. Stres je odpadal, simptome alergije sem skoraj povsem odpravila, panike ni bilo več…

A VENDAR  JE ŠE  NEKAJ MANJKALO….

Vpisala sem se na redno vadbo joge in orientalskega plesa. Neskončno sem uživala v gibanju. In draga učiteljica joge mi je prvič predstavila Bazi astrologijo. Kakšno čudo!!!  Prosila sem jo za »reading« svoje karte.

»TI SI VODA. IN VODA TEČE!!! MORA TEČI!!!«

Spomnila sem se svoje mame in mojega prvega stavka. Ja!!!! Voda se giblje. Vodi sledijo ljudje. Voda je modrost. Voda je… Bazi reading je na meni pustil velik vtis. Nisem mogla več biti »ujeta« v pisarni. Stala sem na pragu velike spremembe. In ozavestila sem svoje življenje. Kdo sem, kje sem in kaj počnem. V povsem spontanem momentu sem se prijavila na avdicijo za instruktorico Joge obraza pri Savini Atai. In bila sprejeta.

 

TAKRAT SE JE MOJE ŽIVLJENJE POSTAVILO NA GLAVO. ZAČELA SEM ŽIVETI, TO KAR SEM.

Postala sem živa, gibajoča se voda, ki širi modrost med ljudi. Moje zdravje in počutje je bilo vsak dan boljše. Postala sem pretočna in vzpostavila sem stik s svojo žensko energijo.

 

IN  V MOJE ŽIVLJENJE JE PRIŠEL ŠE ON.

Navdihnjen nad znanjem »kitajske metafizike«. Skupaj sva se začela navdušeno učiti in raziskovati. Rasti in se spoznavati. In ni bilo vedno lahko ..verjemi..ampak je vredno, neprecenljivo.

 Ko sem bila pripravljena, sem stopila na samostojno pot poklica, za katerega danes živim. In še vedno sem v vodah energetske sanacije za boljšo kakovost bivanja :). Vse to je tudi meni omogočilo, da sem začela

SIJATI IN  POSTAJATI BOLJ MLADOSTNA IN POLNA ŽIVLJENJA.

Sploh ti ne znam opisati z besedami. Kakšen »filing« je. Ko živiš, kar si. Svoje sanje, svoje potenciale.

IN MOJA NALOGA JE, DA PRI TEM PODPREM TUDI TEBE.

Da s tabo podelim vso to dragoceno znanje. Ker si želim in močno verjamem, da je lahko vsaka ženska sijoča, mladostna in polna življenja.